Time Flies

Het was alweer augustus dat ik voor het laatst schreef. Ik krijg al bezorgde emails van trouwe “lezers”. Gaat het wel goed daar?

Ja hoor! Heel goed!

Integreren

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat ik lijd aan mijn eigen integratiesucces. Ik ben gewoon een drukke huisvrouw.  Je kunt druk zijn, je  druk maken of druk doen. Ik doe het gewoon allemaal tegelijk.  En dan vliegt de tijd.

Wat doe jij de hele dag?

De brutalen onder jullie durven die vraag te stellen. Vooral werkende mensen doen dat. Die hebben het namelijk erg druk. En toch doen zij óók gewoon het huishouden, de boodschappen, slepen hun kinderen van hot naar her en koken nog gezond ook. Twee jaar geleden zou ik wellicht diezelfde vraag gesteld hebben. Maar ja een mens kan veranderen.

Desperate?

Eerlijk gezegd voel ik nog steeds de neiging om tegen mensen te vertellen waarom ik “nog steeds geen baan heb”, dat mijn papieren hier niet geldig zijn en ik geen zin heb om dat hele circus opnieuw door te maken. Dat ik niet weet of we over een kleine twee jaar weer teruggaan en ik dan vervolgens aan die papieren hier weer geen zak heb. Ik voelde lang de neiging om te zoeken naar hoogdravende andere dingen die ik kan doen om te bewijzen dat ik niet stilzit, dat ik nog steeds intellectueel bezig ben en dat ik eigenlijk stiekem gewoon nog een werkende vrouw ben.

Of toch gelukkig?

Maar eigenlijk….. moet ik bekennen dat ik het heerlijk vind om thuis te zijn…. Ik geniet ervan mijn kinderen te zien opgroeien. Ik geniet ervan hun zelfvertrouwen te zien toennemen nu ze goed engels spreken. Ik kijk uit naar het moment om ze uit school op te halen omdat ik nog steeds een knuffel en een kus krijg als ze mij zien. Ik word blij als  ze een hap nemen van mijn zelfgebakken brood met zelfgemaakte stroop en dan roepen “dit zijn de lekkerste boterhammen ooit.”IMG_5712 Ik ben de knutselmam, de klassemoeder, bibliotheekmama en de Akela van Merels Scouting. Van het maken van een speurtocht voor de meiden word ik blij.  Ik word blij als Merel straalt omdat al haar vriendinnen hier komen oefenen voor  de talentshow, de spellingsbee of de Geography challenge.  Ik word blij als ik Simon door het huis zie rennen als Darth Mauhl of als clone trooper, achtervolgd door een vriendje met een laserzwaard. Ik vind het heerlijk dat ik alle tijd heb om Simon fietsen te leren en Merel te helpen met haar vioollessen. Ik leer de scoutingmeiden breien voor ons Urban  Knitting project en krijg zelfs de andere mama’s zo ver dat ze mee doen.

Ik geniet ervan naar de supermarkt te gaan en de tijd te nemen om uit te zoeken wat waar in zit en de gezonde dingen eruit te pikken. Ik geniet ervan te kletsen met mijn gepensioneerde buurvrouw en een wandeling te maken met haar tot het bIMG_6051ot verwende schoothondje. Ik geniet van de behandelingen die ik online doe omdat ik er alle tijd voor heb.Ik vind het geweldig als de buurvrouwen bij mij een workshop Dutch apple pie komen volgen. Ik geniet ervan snel een rondje te rennen als de zon schijnt en dan lekker lang te douchen zonder een deadline. Ik geniet ervan dat we de weekenden geen boodschappen hoeven te doen en we lekker met elkaar kunnen genieten van dit mooie land. Ik geniet van het feit dat ik alleen nog in de ochtend gestressd ben omdat ik maar niet van dat ellendige ochtendhumeur afkom…..

Hardnekkig

Maar sommige dingen veranderen natuurlijk nooit. Schoonmaken is nog steeds het ondankbaageen wc papierrste werk dat er is, zeker met kinderen. Ook in de wasmachines in Amerika zit een Bermuda driehoek en verdwijnen sokken als sneeuw voor de zon. Wasmanden blijven nooit lang leeg.  Als de kinderen vrij zijn ben ik daarna weer blij dat de school weer begint en sommige vriendjes zwaai ik maar al te graag uit. Mannen komen nog steeds van Mars en vrouwen van Venus. Ook hier zitten de dopjes na het ochtendritueel nooit op de tandpastatube en ben ik altijd degene die een nieuwe rol wc-papier moet regelen…..

 

 

Advertisements

9 thoughts on “Time Flies

 1. De komst van Merel en Simon was heel bewust en heel zwaar. Alle reden om zonder enige schroom of Hollands Calvinisme voluit van ze te genieten. Een kind is mooier dan een proefschrift. Al zou dat van jou ongetwijfeld mooi zijn.

  Liked by 1 person

 2. He desperate dutchwife!

  Volgens mij heb je t heerlijk voor elkaar! En moet je nu nog ff het gevoel dat je jezelf moet verantwoorden eens even met het bleekwater door de wc wegspoelen! (of misschien heb je dat met deze blog al gedaan;) Je bent aan t genieten, dus carpe diem zou ik zeggen!

  X Ieke

  > Op 17 nov. 2015, om 19:06 heeft The Desperate dutch wife het volgende geschreven: > >

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s