Love is in the hair

john does hair2

Op één van mijn ontdekkingstochten door het nabijgelegen stadje Arlington zie ik een bord buiten staan: “Love is in the hair”. “Best 20$ haircut in town”. Ik rijd wat langzamer om te zien wat het is en zie dan boven de deur een bord met “John does hair”.  John does hairIk vind het erg lollig en besluit verder te gaan onderzoeken wie hier achter zit. Tenslotte zal ik hier toch ook een keer naar de kapper moeten. Ik begin eruit te zien als een lid van de Kelly Family. Op facebook wordt al snel duidelijk dat deze meneer zo ruig is als een kokosmat….. Ik heb wel wat met rare lui. En wat kan er nu helemaal misgaan?

Regen

Als ik op een regenachtige dag de kinderen naar school heb gebracht kom ik tot de ontdekking dat de sleutelbos die ik mee heb genomen geen voordeur sleutel heeft…. Ik kan er niet meer in. Manlief is allang verdwenen en ik heb geen zin om een raam te forceren. Dus heb ik wat tijd te doden. Gelukkig wel een autosleutel en mijn tas. Ik besluit ”John does hair” eens te gaan opzoeken.

Skeletonman

Wanneer ik de kapperszaak binnenloop ligt John te slapen op de bank… Hij schrikt wakker als ik hello zeg en vliegt overeind. john skeletonman2Hij is gekleed in een sweater met op de voorkant een groot skelet, een strakke zwarte boek en lange glimmende laarzen tot aan zijn knieën. Zijn hoogblonde kapsel steekt behoorlijk af tegen al dat zwart. Da’s andere koek dan mijn tuinman. Maar niet voor mij, da’s duidelijk.

Cold feet

“I’am looking for a new hairdresser and want to find out if you could be the one. Do I need an appointment?” “No, I’am not very busy today”. Haha, ik had al zo’n vermoeden. Tot zover maak ik mij nog niet heel veel zorgen. Ik mag doorlopen en dan zie ik de salon wat beter. John houdt van haar, maar duidelijk niet van schoonmaken. Dat hebben we dan gemeen. Het haar waar hij zo van houdt is overal. Hij trekt een la open om daar een kam en een schaar uit te pakken. Ze liggen lekker zacht in een bedje van haar…. oeps. Kan ik nog terug? Ik besluit toch te blijven, maar helemaal zeker van mijn zaak ben ik eigenlijk ook niet.

Het knippen duurt een half uur. In die tijd raak ik volledig op de hoogte van de voorgeschiedenis van John. Hij heeft het niet gemakkelijk gehad die arme man. Van de spelletjes die hij in de tuin van zijn vader speelde tot het uit de kast komen en volledig ontsporen in New York City. Je bent Psycholoog of je bent het niet……. Smullen.

Kapsel is prima te doen 😉 En ter vergelijk. Bij een kapper in Belmont start een haircut bij 60$. Maar ik heb toch meer op met deze …………….. I do John.

Advertisements

One thought on “Love is in the hair

  1. Wat een heerlijk verhaal Marley. Zo heb ik vorig jaar in Utrecht bij een Turkse kapper 1 1/2u gezeten, gewassen werd ik, geknipt, gedroogd en van alles in mijn haar , thee erbij en heel veel verhalen van mensen die even binnen hun verhaal kwamen vertellen en toen ik af moest rekenen betaalde ik maar € 10,- en het was nog leuk geknipt ook.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s