Written test

written test

Drie dagen heb ik alle gaatjes die ik heb, doorgebracht met “studeren”. Ik maak steeds oefenexamens en zie daar waar de hiaten zitten. Je raadt het al…. in de boetes.

Tentamen strategie

Ik geef het op en besluit mijn tentamen strategie toe te passen. Gewoon gaan, maken en zien wat gevraagd wordt. Als ik zak weet ik hoe het werkt en wat ze zoal vragen.  Zo heb ik al veel tentamens ook gewoon zonder studeren volbracht…………….

Op hoop van zegen

Het is vrijdag en ik besluit maar gewoon te gaan. Ik heb nog anderhalf uur voordat de kinderen uit school komen en het kantoor van de RMV is op 15 min rijden. Ja, rijden……….. Het kost niet heel veel (30 dollar) dus niets aan de hand als ik zak. Ik wil gewoon weten hoe erg het gesteld is met die vragen over boetes. Kan bijna niet geloven dat ze daar de nadruk op leggen.

Lelijke foto

Als ik mij inschrijf wordt er meteen een foto gemaakt achter de balie. Je weet wel met zo’n webcamp ding. Ik wist het niet en heb er helemaal niet op gerekend. Heb gewoon haast. Nu ben ik al niet heel fotogeniek maar met deze foto zou ik zelfs eenzaam blijven op een datingsite voor oude snoeperds. Tja, ga er maar vanuit dat deze drakenversie van mij niet op mijn eventuele rijbewijs terecht komt. Inmiddels heeft de staat hier al een heel album van mij dus daar zit vast wel iets beters bij.

Onverwachte mededeling

Vandaag niet in een rij. Binnen tien minuten begin ik aan mijn “written test”. Het is een test op een computer in een klein kamertje met zes van die schermpjes. 25 vragen en 25 minuten de tijd. Moet kunnen, zou je denken. Dan komt schermpje twee waar met grote letters de volgende mededeling verschijnt:

IF YOU FAIL THIS TEST YOU ARE NOT ALLOWED TO DRIVE HOME!!!!

Huhhhhhhh, uhuhuh, slik, oeps, ……

Waar heb ik die informatie gemist? K*t, wat als ik nu zak? Over een uur moet ik de kinderen ophalen…. hoe moet dat als ik niet meer mag rijden? Wie gaat Merel ophalen van de verjaardag vanmiddag? En hoe moet Simon dan naar zwemles maandag? Opeens krijg ik zo’n gek gevoel in mijn buik… au.

Benauwd

In lichte paniek begin ik toch maar aan die stomme test. De schrik slaat mij om het lijf wanneer ik ontdek dat die vragen eigenlijk vooral gaan over de bureaucratische regels en inderdaad over de fines. Die boetes gaan nog redelijk goed maar dan die andere (idiote) vragen. Als je een parkeervergunning hebt voor gehandicapten, wie mag daar dan allemaal gebruik van maken? Euh…. wat interesseert mij dat nou? Ik ben niet gehandicapt en mocht het ooit zover komen, kan ik het altijd nog uitzoeken. Eerste fout in the pocket…. K*t again. Wanneer je verhuist binnen hoeveel dagen moet je dan een verhuisbericht sturen aan de RMV…. tja. Tweede fout in the pocket. Hoe duur is het als je uit een andere staat komt en je wilt je rijbewijs laten overschrijven? Ik kom niet uit een andere staat, maar een ander land. Heb ik niet opgeslagen….. Derde fout in the pocket. G*dverdeg*dver @#?! En zo gaat het maar door. Ik krijg het spaans benauwd. Door alle stress valt het mij pas bij vraag 18 op dat de stand gewoon onder in het scherm wordt bijgehouden. Onderin staat een vakje met het aantal fouten dat ik al heb: 6 fouten! Ik heb geen idee hoeveel fouten ik eigenlijk mag hebben, dat zinnetje heb ik waarschijnlijk ook ergens gemist…

Zeven van de 25

Met het zweet op mijn voorhoofd kom ik bij vraag 25 en verschijnt het verlossende schermpje: CONGRATULATIONS you passed the test! En waarrempel het blijft bij zes fouten. Opgelucht loop ik met mijn papieren naar de balie en daar krijg ik mijn oefenvergunning. Mét daarop die mooie foto. Het kan mij nu even niets schelen. Geslaagd! Uit nieuwsgierigheid vraag ik nog even hoeveel fouten ik had mogen maken: zeven! Door het oog van de naald dus. Ik heb nu officieel een oefenvergunning…. voor een jaar.

Ik scheur naar huis: op naar de Road test.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s