“Focus on the Fines” met een slecht geheugen

Dat ik weet hoe het verkeer hier werkt, spreekt voor zich. Op een paar uitzonderingen na werkt het redelijk hetzelfde. Mijn begrip van Amerikaanse afstanden is inmiddels aardig ontwikkeld. Inches, feet, yards en mijlen beginnen te leven. Heb je wel nodig bij het theorie examen. Tot zo ver geen klagen. Echter de RMV vindt het erg belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle boetes die er zoal opgelegd kunnen worden in Massachusetts. En dus willen ze dat je die uit je hoofd leert.

Geheugenverlies

Als je de 40 gepasseerd bent, wordt dingen onthouden steeds lastiger. Tel daar twee zwangerschappen bij op en je IQ daalt nogeens 20 pnt. Het is te doen, gelukkig had ik punten genoeg (..) Ik heb alleen wat meer herhaling nodig heb ik gemerkt en kapstokken (mindmeppers). Memorie lukt nog wel als ik maar één spelletje hoef te doen. Zodra we een tweede of zelfs derde ronde doen met dezelfde plaatjes ben ik nergens meer….. Ik haal alles door elkaar en blijf maar kijken naar waar die stomme plaatjes in de eerste ronde lagen. Kinderen kunnen dat veel beter. Die wissen ronde één en beginnen opnieuw. Tenminste dat denk ik. Slijtage aan mijn deleteknop? Geheugenverlies? Te weinig vis gegeten? En nee, ik ben geen SherryKreng geworden. Ondanks mijn huisvrouwenbestaan, drink ik amper twee glaasjes in de week, dus daar kan het ook niet aan liggen. En dan mag ik natuurlijk niet achter het stuur, deed ik al niet, en het blijkt ook erg duur…………

Boetes bij “drunk drivers”, boven de 18 jaar dan:

fines rmv

Tieners achter het stuur

Hoe dan ook. Ik heb moeite met het onthouden van die stomme boetes. Het zijn er héél veel en ze lijken allemaal op elkaar. Bovendien behoor ik ook nog de verschillen te weten tussen de boetes die je opgelegd krijgt als je een permit diver bent, een junior driver of een “gewone”driver. Alsof mij het interesseert wat die tieners hier wel en niet mogen. Ze mogen al onder supervisie rijden vanaf 16 jaar rijden en een junior rijbewijs hebben vanaf 16,5. Maar dan zijn de boetes en straffen vele malen hoger en mag je bovendien niet in het donker rijden.

Vieze mannen achter het stuur

Wat heeft rijden nu te maken met alimentatie, belasting of zedendelicten? Als je hier je belasting of je alimentatie niet betaalt of je bent een zedendelinquent en hebt jezelf niet geregistreerd als zodanig wordt je rijbewijs ingetrokken…. Dat geile mannen een gevaar kunnen zijn in het verkeer dat wisten wij vrouwen natuurlijk allang. Dat snap ik nog wel. Hoewel de meeste mensen hier een automaat rijden en dat kan prima met maar één hand achter het stuur….. Maar dan weer niet met de ogen dicht. Oeps ik dwaal weer af…….

Drag racing

Een vraag tijdens het examen zou kunnen zijn: “Wat is de boete als je voor de tweede keer gepakt wordt voor “drag racing”? Vertaal het maar als wedstrijdje rijden. Weet je nog: Grease, John Travolta, Oliva Newton John? Voor de jonge lui onder jullie even een kleine introductie op Youtube. Bij proefexamens blijft die “drag race vraag” maar komen. Maar ze variëren: wat als het de eerste keer is? Wat als je geschorst bent en je na die tijd weer wilt gaan rijden, hoeveel moet je dan betalen om weer je rijbewijs te krijgen. Wat als je dat doet als je junior driver bent? Wat bij de tweede keer? Wat als je uit een andere staat komt? Ik krijg het niet op een rij…… wordt er moe van en blijf het door elkaar gooien. Wat is de straf als je vijf boetes in drie jaar krijgt? Wat als je twaalf boetes hebt in 5 jaar? Hoeveel boete krijg je als je gepakt wordt met te veel alcohol in je bloed? Wat als je dat doet als je een junior driver bent? Hoelang raak je geschorst als je junior driver bent en je betrapt wordt op rijden in het donker? En als je schorsing dan voorbij is, hoeveel moet je betalen om weer te mogen rijden?

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s