Tijd voor een rijbewijs

Gefeliciteerd u heeft een jaar schadevrij gereden: tijd voor een rijbewijs….

Na een jaar schadevrij rijden worden we plots door de verzekering geweigerd. Of we even binnen vier weken een Massachusetts rijbewijs willen halen. Nu heb ik daar op zich niets op tegen, maar ik had het natuurlijk al lang kunnen hebben. Hadden ze dat niet eerder kunnen zeggen. Wettelijk gezien is een Nederlands rijbewijs wel geldig, als je maar één keer per jaar terug bent. Als je resident wordt dan geldt dat blijkbaar weer niet. Ik begrijp het niet en je zou zeggen dat je na een jaar rondrijden zonder bonnen, boetes of schade wel je talenten hebt bewezen. Maar goed… we doen het er maar mee.

Written test en Road test

RMV logo

Ik heb nog wel een gaatje in mijn agenda (!) dus ik ga dapper aan de slag. Eerst de written test (theorie) halen pas dan mag ik inschrijven voor een zgn Road test. Alles is online te vinden, maar ik besluit zelf naar het kantoor van de RMV (Registry of Motor Vehicles zeg maar CBR) te gaan. Kom ik ook nog eens uit mijn washok. Simon meegesleept en omgekocht met de belofte dat hij op zijn Ipad mag als we moeten wachten, dus wil hij graag mee. Bij de RMV aangekomen staat er een rij die ik eigenlijk alleen ken van beelden uit Moskou in tijden van voedselschaarste.IMG_3562 Het gaat toch verbazend snel en dan kom ik bij de bali bij een aardig mevrouw op leeftijd. Ik vraag hoe het zit met die “ written-test”.

“What are you gonna do with that boy if you take the test”?

“Euhhh, just want to ask how this works. I’am not ready to do it now”.

“You can find everything online, did you know that?”

“Of course, just like talking to real people…… “ (and get out of my washing cage ….).

“Ohhh, I’am happy to help you”.

Goed. Uitleg gehad, boekje gekocht en dan terugkomen als ik genoeg gestudeerd heb. Test kun je vijf dagen in de week komen doen tijdens kantooruren. Net als ik wil weglopen met natuurlijk weer een pak in te vullen papieren, roept die aardige oma mij terug. “Oh, and if I were you I would focus on the fines……”

??

Advertisements

One thought on “Tijd voor een rijbewijs

  1. Hahahahahaha kijk de aflevering van The Big Bang Theory als Sheldon zijn rijbewijs wil halen! Weet niet of het nog kan maar toen ik m’n rijbewijs haalde kon ik op meerdere plaatsen de test doen. Dus ‘s ochtends gezakt voor rijtest in Kansas City hop ‘smiddags naar het durpkje waar ik woonde en daar opnieuw theorie doen en daarna opnieuw rijtest. Was wel voor de digitale revolutie toen je nog gewoon een papiertje met je resultaat voor de theorielessen kreeg.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s