Merel’s Bollywood Party

Ja…. en dan is het zover. Ons eerste kinderfeestje in the USA. Kinderfeestjes zijn nogal cultuurbepaald geloof ik. Dat zijn zo van die dingen waar je niet met goed fatsoen onderuit komt. Je (nieuwe) omgeving zou het meteen snappen, maar je kinderen zouden er een levenslang trauma aan overhouden. Dus gaan we ervoor. Voor wie Merel een beetje kent, weet dat die nogal uitgesproken ideeën kan hebben over verjaardagsthema’s. Vorig jaar komt ze twee weken voordat het zover was met de mededeling dat ze een Japans kinderfeestje wil. Natuurlijk…. hoe had je je dat voorgesteld? “Ja, maar ik heb het al tegen iedereen gezegd!” En je wilt natuurlijk niet dat je dochter voor opschepper of fantast wordt uitgemaakt. Stonden we daar sushi te bakken met tien grietjes. En wat wordt het dit jaar:

India

Merel heeft een voorliefde voor alles wat uit Azië komt. Dat geldt zowel voor het uiterlijk vertoon ervan als voor de culinaire kant van het verhaal. Dat laatste levert ons veel genot op en wat dat betreft zitten we hier goed. Het stikt hier van de Aziatische restaurants.

Man van je dromen

Niet lang geleden zei ze zelfs: “ik denk dat ik later met een Japanner ga trouwen”.   Ze denkt dan dat je elke dag sushi en “slangetjes” eet. Ik heb maar niet met haar gedeeld wat ik allemaal heb gehoord over Japanse mannen en dat ik vrees dat ze die sushi en slangetjes dan toch gewoon zelf moet maken. Of bestellen natuurlijk. En dan heb ik het nog niet over de afmetingen van Japanners… Merel is nu al de grootste meid van de klas.

Hele klas

De regel hier op school bestaat dat als je op school uitnodigingen ronddeelt of over je feestje praat je de hele klas MOET uitnodigen. Het mag ook alle jongens of alle meisjes zijn. Niemand mag uitgesloten worden, tenzij je het gewoon in privésfeer houdt, dan mag je iedereen negeren die je wilt. Ik omarm het idee om niemand uit te sluiten. En we weten allemaal dat dat gebeurt. Hoewel ik zelf nooit de pineut ben geweest en mijn kinderen tot nu toe, god zij dank, ook niet, vind ik het concept heel goed. Je moet er als moeder toch niet aan denken dat jouw kind nooit wordt uitgenodigd. Hartverscheurend en niet goed voor je zelfvertrouwen. Dat gun je ook een ander niet. 13 meisjes in onze huiskamer terwijl de sneeuw nog meters dik ligt is geen optie. Dus we moeten de deur uit. Naar India…. niet te betalen……

Bollywood

Dankzij de creatieve uitspattingen van Merel, papa en mama samen wordt het uiteindelijk Merels Bollywood Party. Boston parents eat your heart out! We nodigen alle meisjes van Merels klas uit en nog een extra vriendinnetje. En Simon natuurlijk, arme jongen. Bollyx dancing is het nieuwe Zumba. Kwestie van tijd voordat het jullie kant op komt. Fitnessdans op Bollywood muziek. We hebben een instructrice gevonden, een studio en toevallig is er tegenover ook nog een leuk en grappig Indiaas eettentje. Feestje compleet 😉

Weten wat Bollyx is? http://bollyx.com

En als je dat nu combineert met (snow)bootcamp dan ben je binnen no time net zo uitgelijnd als al die jongens en meisjes in het filmpje op de Bollyx site. Wie wil dat nu niet?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s