War on Squirrels

Trouwe lezers van mijn blog zullen zich wellicht afvragen hoe het staat met mijn strijd met de eekhoorns. Nou, terwijl het NOS gebouw wordt omgetoverd in Fort Knox omdat studenten met speelgoedpistolen zendtijd eisen, de rest van de wereld zich wapent tegen echte terroristen, voer ik hier mijn eigen kleine oorlog. Het is echt niet zo dat ik die eekhoorns niets gun. Onze tuin is een ware voedselbank. Zelfgebakken brood blijft precies één dag vers en dus blijft er nog weleens wat over. Het is alleen dat die eekhoorns nogal egoïstisch van aard zijn…. ze gunnen een ander dier echt helemaal niets. En dus neem ik het op voor de vogels in onze tuin. In mijn zoektocht naar “squirrel proof bird feeders” stuit ik op louter teleurstellingen. Die krengen vinden altijd een weg mij de vogelzaadjes afhandig te maken. Bij het eén na laatste proefje heb ik mijn nieuwste “squirrel proof” uitvoering aan de schommel gehangen. Hij is idd niet kapot te krijgen door eekhoorns, maar wel leeg. Ze komen met z’n allen en terwijl er één aan het voer gaat hangen en wild heen en weer schommelt, vangen de anderen op de grond de zaadjes op. Zo doe je dat….. Goed, ik weer naar de Home Depot, voor de vierde keer. Dit keer een paal gekocht. Lekker hoog want daar kunnen ze niet bij. Komt die paaldanser weer uit zijn holletje. Ik geef mij natuurlijk niet snel gewonnen en smeer olijfolie of de paal en ga rustig bij het raam zitten. Hahaha kan ik ook eens om hun lachen! Drie keer vol op de bek. Helaas had dat kreng weer het laatste woord en blijkt hij ook nogeens olympisch kampioen hoogspringen. 10-1 voor de eekhoorns……. watch this:

De paal is nu weer een halve meter verlengd en voorzien van een dikke laag olijfolie. En nu maar weer opnieuw afwachten….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s