Noodtoestand: Hamsteren

Eén keer in de 14 dagen reis ik op maandagochtend af naar Burlington. Dan ga ik naar mijn favoriete mega supermarkt The Market Basket. Heerlijk rustig op maandagochtend. Maar niet vandaag……

Omdat ik hoorde dat ze bij de buren allemaal op apegapen liggen vanwege een griep epidemie wil ik ze graag helpen. Misschien kan ik wat boodschappen voor ze meenemen. Dat is gewoonte hier. Ik ben druk met integreren zoals je weet. De buurman doet open en vertelt dat hij net boodschappen heeft gedaan. ‘It’s a jungle out there!“ Er wordt een heftige sneeuwstorm voorspeld en men is aan het hamsteren geslagen. Mensen hangen met de benen buiten in de supermarkt en er is geen plek meer op de parkeerplaatsen, aldus de buurman. Ik besluit gewoon deel te gaan nemen aan dit circus. Burlington is 20 min rijden naar het westen en de storm komt pas vanmiddag. Ik durf het wel aan. Sterker nog. Dit wil ik gewoon meemaken! Je wilt integreren of je wilt het niet…..

Bij de supermarkt aangekomen is het inderdaad druk. De eerste 10 parkeerrijen zijn vol. Maar alles wat meer dan 3 min lopen is, is voor de gemiddelde amerikaan te ver. In rij 11 dus plek zat. Ik lieg niet, er zijn mensen die minutenlang in hun auto blijven zitten wachten tot er plek is in de eerste rijen. Rij 12 en 13 zijn zo goed als leeg. Binnen lijkt het op de AH maar dan kerstavond een uur voor sluitingstijd.

Als ik net binnen ben krijg ik een berichtje van manlief. Hij hoort dat de Market Basket in Sommerville (vlakbij bosten) is dichtgegooid. Wie binnen is, mag blijven. Geen nieuwe mensen meer naar binnen…. Op de parkeerplaatsen bij de supermarkten staat alles vast, niemand mag er nog oprijden. Inmiddels stromen bij mij de whatsappjes uit Nederland binnen van mensen die het journaal hebben gezien. Ze maken zich zorgen over ons welzijn. Ik kijk eens om mij heen of ik mensen in paniek zie, maar dat valt mee. De meneer naast mij bij de vleesafdeling heeft er zelfs duidelijk lol in. “Gaat altijd zo, legt hij uit”. “1978 dat was pas een echte storm!!! Dit stelt waarschijnlijk niets voor”. Sneeuwstorm in een glas water hoop ik dan maar.

Goed. Ik doe snel mijn boodschappen. Sla in voor 2 weken (doe ik altijd) en ga snel in de rij voor de kassa staan. Grappig, naast mij staat een heuse hamster. Het is onbeleefd vreemde mensen ongevraagd met hun gezicht op internet te kieperen, maar haar voorkant lijkt nóg meer op een hamster. Ik denk dat ik het nieuwe boegbeeld van AH heb gezien, tenminste voor de Hamsterweken dan…

hamsteren 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s