Kerstkermis

Pleasantstreet Belmont, ma

Pleasantstreet Belmont, ma

Nog 14 dagen tot de kerst, de temperatuur neemt af, de gasrekening neemt toe en de dagen worden nog steeds korter. En terwijl de rest van de wereld energie probeert te besparen verwarmen wij hier in ons spaarzaam geïsoleerde huis een groot deel van de tuin. Ik put troost uit de gedachten dat we geen geld aan het verbranden zijn, maar dat de buitenkant van ons huis een soort knuffelmuur is voor die arme eekhoorns, stinkdieren, chipmunks en niet te vergeten onze (O)possum. Waarschijnlijk kruipen die ’s nacht dicht tegen onze buitenmuren aan om hun bontjes en kontjes op te warmen en zorgen wij ervoor dat hun kleine pootjes niet bevriezen in de soms ijzige kou van dit landklimaat. De amerikanen lijken aan de global warming een broertje dood te hebben en bouwen nog steeds huizen van karton met de voordeur in de huiskamer en ook op feestverlichting wordt niet bezuinigd. De lampjes van Halloween zitten nog amper in de doos of de kerstversiering popt in alle hoeken en gaten op. En ook hier is menig Amerikaan het milieu even uit het oog verloren. Zodra een boom of winkelstraat is opgetuigd is dat een reden voor een feest en wordt het ontsteken van de lampjes gevierd. The christmas spirit is hier heel groot, maar zeker niet groen. Hoe groter, hoe beter zullen ze ook in Pleasant street in Belmont gedacht hebben waar twee families wel heel erg hebben uitgepakt met lampjes. Ik geloof mijn ogen niet als ik er langsrijd. Een gemiddelde kermis op het platteland van Limburg moet het met minder lampjes stellen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s