Kindervingers

Coolgear

Coolgear

Als we met de metro naar Boston gaan, zie ik Simon opeens zijn vinger in een kaartjes automaat steken. Niet zo heel verstandig, zonder nadenken je vinger zomaar ergens insteken. Dus natuurlijk de ouderlijke boodschap van wat er kan gebeuren gebracht. Onderstreept met het waargebeurde verhaal van de middelste zoon van de achterburen. Die stak zijn hand in een grasmaaier en heeft nu nog zeven vingers over. Simon zwaar onder de indruk. Dat moet effectief zijn, zou je denken. Ook de kinderen moeten integreren en daarom heb ik ze mooie drinkbekers gekocht. Uiteraard twee keer zo groot als in Nederland, met fancy kleurtjes en het uiterlijk van een groot blikje. Supercool. Als ik hem vrijdag ophaal vertelt de juf dat hij tijdens de lunch gehuild heeft omdat zijn vinger vastzat in zijn drinkbeker…… Op de weg naar huis vertelt Simon dat hij zijn (middel)vinger in het blik had gestopt om te kijken wat je dan voelt…… En toen ging die er niet meer uit. Hij durfde het niet te vertellen, maar kon zijn tranen ook niet verbergen. Andere kinderen hadden geen idee wat er aan de hand was en het heeft even geduurd voordat werd opgemerkt waarom hij overstuur was. Eén van de juffen ontdekte de benarde positie waarin Simon zich bevond, maar kreeg de vinger er ook niet uit. Natuurlijk ook bang om hem te beschadigde werd de arme jongen met zijn middelvinger in dit gigantische blikje naar de schoolnurse gebracht. Die heeft het blikje voorzichtig gedemonteerd en zo liep het toch allemaal goed af……. Ik heb het “I told you so!’ maar achterwegen gelaten, denk dat hij de boodschap nu wel begrepen heeft……

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s