Van geen gezeik naar discoplee.

Gelukkig gaat Simon de dag na zijn ophouddrama meteen plassen op de wc van de school. Apetrots natuurlijk na afloop. Zo… weer een hobbel genomen. Eind van de week heeft Simon één van zijn favoriete shirts aan waarop allemaal kleine spookjes samen één groot spook vormen. En het zijn niet zomaar spookje; ze geven licht in het donker. De juf ziet dat meteen als Simon binnenkomt en vraagt Simon “ if they light up”. ‘Yes’ zegt Simon. De juf pakt hem bij de hand en neemt hem mee naar de wc, waar het met het licht uit pikkedonker is. Dikke lol natuurlijk met die spookjes. De juf besluit dat alle kindertjes mogen komen kijken en ze worden in groepjes van zes binnengelaten. Fantastisch! Simon is helemaal het mannetje. Als hij dan ook nog gaat springen waardoor de lampjes op zijn schoenen gaan branden en bewegen worden de kindergartenkids helemaal gek: COOL!!! Er zijn nog meer kindjes met oplichtende schoenen en al snel staan ze allemaal te dansen om de lampjes brandend te houden. De juf vertelt het mij als ik Simon ophaal. En als we naar huis lopen zegt Simon: “dit was de leukste schooldag van amerika”. Hij vertelt wat er gebeurd is en ik geef hem een compliment dat hij de juf had verstaan toen die vroeg of de spookjes licht geven. Zegt Simon: “ dat had ik helemaal niet verstaan”, “ ze vroeg mij wat, ik verstond haar niet en zei maar gewoon ‘yes’ en vervolgens pakte ze mijn hand en nam ze mij mee naar de wc” ………. maar het was wel leuk!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s