Huiswerk

Merel gaat naar second grade en daar krijgt ze huiswerk…. De eerste paar dagen vindt ze het geweldig. Ze mag aan ons bureau zitten en krijgt natuurlijk heel veel aandacht omdat ze nog zoveel hulp nodig heeft. Na een week zit ik met haar te oefenen en ineens zie ik het kwartje vallen: “ dit gaat niet meer ophouden” . Merel krijgt door dat het structureel is en begint te huilen. Na een paar minuten loopt ze naar de kamer, ik laat haar maar even gaan en hoor vervolgens geknip en geplak. Na een kwartier komt ze trots haar “ huiswerkmachine”  laten zien. Een kartonnen doos omgebouwd tot huiswerkmaker. Er moet een briefje in met je vraag, een muntje, even de pen bewegen en voilà. Nu we twee weken verder zijn, is ze er aan gewend. Het eerst wat ze doet als ze thuiskomt, is huiswerk maken en dan snel weer spelen. Ze gaat gigantisch snel met haar engels. De behoefte aan contact en communicatie blijkt een enorme drijfveer. Als ze weer wat nieuws geleerd heeft, is ze apetrots maar vooral blij met de toegenomen mogelijkheid tot communiceren. #supertrotsemama

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s