Geen gezeik

Simon heeft het naar zijn zin op school. Huilend naar binnen, maar na een paar minuten alweer op zijn gemak, aldus de juf. Woensdag heeft hij uitgebreid verteld over wat ze allemaal doen in de klas en dat hij woordjes moet leren. HIj lijkt het naar zijn zin te hebben. Donderdag gaat het wegbrengen prima. Als ik hem ophaal, zit hij buiten braaf op het daarvoor bestemde bankje op mij te wachten, naast de juf. Het ziet er schattig uit. Ik zoek zijn blik en zodra we oogcontact hebben zie ik dat hij breekt: hij barst in tranen uit! De juf is helemaal verbaasd en vertelt dat hij een prima dag gehad heeft, op het laten vallen van zijn lunch na. Simon wil niet zeggen wat er is en wil alleen naar huis. Als hij dat een paar keer herhaald heeft, bedenk ik mij opeens dat hij wellicht moet plassen. En inderdaad…. tot 15u zijn plas opgehouden!! Hij heeft buikpijn en pijn aan zijn plasser en hij kan bijna niet meer lopen. We moeten echter Merel nog ophalen en ik bedenk dat het daarom beter is hem op school te laten plassen. Dat voorstel valt niet goed en hij raakt zo niet nog meer over de zeik (….). Het is 7 min lopen en ik heb geen zin om het drama groter te maken dus snel Merel opgepikt en met een huilende, billenknijpende Simon richting huis. Onderweg knijpt hij hard in mijn hand en vertelt hij hoe hij zijn best heeft gedaan om zich in de speeltuin buiten het zicht van de juf te houden omdat hij niet wil dat die ziet dat hij moet huilen. “ En toen kwam de baas ook nog naar ons kijken en moest ik mij daar ook nog voor verstoppen”. En dat alles omdat hij zich schaamt dat hij niet naar de wc durft. Verder vertelt hij dat de juf twee keer aan hem gevraagd heeft of hij moet plassen en dat hij twee keer nee heeft gezegd. Bij de tweede keer had hij spijt en bedacht hij dat hij het wellicht toch zou durven… echter was hij te laat omdat ze gingen buiten spelen. Afijn, thuisgekomen heeft hij huilend zitten plassen omdat het zo’n zeer deed. En nu het eruit is, vertelt hij honderduit over wat ze allemaal gedaan hebben op school….. We spreken af dat hij morgen gewoon gaat plassen en hij gaat er nu zelfs mee akkoord dat we het er met de juf over gaan hebben. Wordt vervolgd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s