Over paaldansers en slimme eekhoorns

Erg leuk al die vogels in onze tuin, het trekt ook andere dieren aan zoals je ziet. Zo lang het nog geen overvloed aan vogelschijt en andere uitwerpselen oplevert vinden wij het een leuke bezigheid. Weten we ook meteen raad met al die miskoopsels van brood. Brood is hieroverwegend niet te eten. Soms is de enige oplossing om er zonder schuldgevoel vanaf te komen het te voeren aan de dieren. Maar goed, het voeren van de vogels maakt ook iets los bij de eekhoorns. Die spelen een beetje de baas in onze tuin. Ze vinden dat ze tenminste recht hebben op het grootste deel van het voer, zo niet alles. En dat levert mooie plaatjes op. De eerste poging om onze voerkoker bij ze weg te houden mislukte binnen een half uur. Koker op de grond en de “luikjes” kapotgevreten door de eekhoorn. Jammer dat ik dat niet gezien heb. Toen de koker aan een ijzeren paal, daar kunnen ze vast niet opklimmen dacht ik, te glad. Nu blijkt er dus ook gewoon een paaldanser in onze tuin te wonen. Voer weer op. Ander huisje geprobeerd, aan een touw ver van de boom gehangen. Helaas te laat om het te zien, maar de eekhoorn heeft het los gekregen, waarschijnlijk gewoon het touw losgeknabbeld……… Nog net op tijd om het resultaat vast te leggen. Nu ben ik een psychologische oorlogsvoering begonnen met de eekhoorn. Het zal mij toch lukken om een eekhoornproof voederplaatsje te maken. Wordt vervolgd….. ideeën welkom.

slimme eekhoorns 1 slimme eekhoorns 2 slimme eekhoorns 3 slimme eekhoorns 4 slimme eekhoorns 5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s