Zomers in Massachusetts

Eigenlijk voelt het hier nog een beetje als vakantie. Langzaam begint het echter tot mij door te dringen dat dit niet voor effentjes is. Ik moet hier een leven gaan opbouwen met alles erop en eraan. Het weer daar kan ik wel aan wennen. Eigenlijk hebben we nog voornamelijk mooi weer gehad, op een paar tropische buien na. Die orkanen en tornado’s denken we maar even weg….Wennen aan geld uitgeven, ook geen probleem. Chitchats, laat dat maar aan mij over. De hele dag met eten bezig zijn, peanuts. Echter, de kinderen hebben hier, god mag weten waarom, negen weken vakantie! Daar ga ik nooit aan wennen. Hoe leuk ik mijn kinderen ook vind, zo tegen het einde van de dag, zeker aan het einde van de week heb ik er een beetje genoeg van…….. Meestal is er ergens een omslagpunt en dan verander ik van een zorgzame lieve mama in een ontwijkende mama die eigenlijk even gewoon geen mama wil zijn. Hoe komt het dat mensen op hun werk altijd pauzes houden, maar dat dat mama’s niet gegund is? Misschien doe ik iets fout? Soms gaat het vanzelf wel goed, maar meestal als ik bedenk dat ik even alleen wil zijn, gaat er bij die twee schatjes een radar in werking: ze vinden mij overal! Er nu zitten er hier niet eens sloten op de plees moet je weten, nergens veilig. Mamaáááááááááá, Mamááááááááááá!!!  En nu begrijp ik ineens waarom alle papa’s en mama’s hier in de omgeving, of de kinderen nu al de deur uit zijn of niet, meteen beginnen over welke zomerkampen hier leuk zijn. Zomerkampen zijn eigenlijk gewoon dure BSO’s. Ze noemen de zomerschool ook al een “summercamp”. Je hebt ze in alle soorten en maten en vooral ook in alle prijsklassen. Zo kun je je kinderen een week lang elke dag naar de dierentuin laten gaan, op Harvard interessante proefjes laten doen of hun eigenste pc laten bouwen en ze een week onderbrengen in een summercamp van apple.  Je hebt zomerkampen op boerderijen, in fabrieken en in het zwembad. En als je graag wil dat je kind intelligenter overkomt, kun je ze de hele zomer alvast de stof van het jaar erna laten doornemen. We hebben nog een heel jaar om na te denken over naar welke wij ze gaan sturen….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s