Verzekeringenjungle

Do I need to say more...

Do I need to say more…

Al met al zijn we er weken mee bezig geweest in ons hoofd, maar uiteindelijk heeft het ons een paar avonden gekost om een z.g.n. “health insurance plan” te kiezen: it’s a jungle out there……! Mijn engelse vocabulaire is nu uitgebreid met onder andere “ out of pocket money” , “ co-insurance” en “deductables”. Voordat je een verzekeringsplan kiest is het handig de verschillen daartussen te ontdekken. “Out of pocket money”  is mijn favourite term omdat dat natuurlijk het dichtstbij de core business van mijn huidige job komt. Geld uitgeven is nergens zo gemakkelijk als in de USA, daarover later wellicht meer. Bij het zoeken naar een passend plan vragen we natuurlijk links en rechts naar wat andere doen en dan worden ook de wilde verhalen niet achtergehouden. Van verschrikkelijke ziektes waarvan we nog nooit gehoord hebben tot operaties waarvan de anesthesie niet blijkt te worden vergoed. Da’s handig want dat maakt het kiezen niet gemakkelijker. Hoe vrolijk kun je worden van steeds samen bedenken welke medische ellende ons zou kunnen overkomen, hoeveel geld we er voor overhebben om er zeker van te zijn dat we stel dat het toch gebeurt, we daarvan niet failliet zouden kunnen gaan. Het is zoiets als een staatslot kopen en weten dat je geld over de balk gooit. Maar stel dat je dan toch de jackpot wint … Een beetje beïnvloeden kan wat gezondheid betreft natuurlijk wel en dat maakt mijn taak als huisvrouw alleen maar belangrijker zal ik maar denken. Dus vanaf nu komt er uiteraard geen ongezond eten meer in dit huis, fietsen wij alleen nog mét helmen op (op de minst risicovolle routes), moet iedereen verplicht bewegen en drinken we twee liter water op een dag. En nadat we dat hele riedeltje doorlopen hebben, moeten we ook nog een tandartsverzekering kiezen. Begint het hele kiezen weer van vooraf aan. Gelukkig sta ik hier met mijn mond vol tanden en heb ik weinig weet van wat er in onze monden allemaal mis kan gaan, behalve gaatjes en beugels. En als we letterlijk op onze bek gaan, wordt dat weer gedekt door die andere verzekering.

We hebben onze keus gemaakt. En nu maar hopen dat mijn kroon morgen niet losgaat, Bart niet uit de bocht vliegt met zijn fiets terwijl hij geen helm draagt en ik niet, ondanks alle barricades toch nog een keer zwanger raak……..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s