Zomerschool vervolg

Zomerschool bordje
Inmiddels gaan Merel en Simon alweer bijna 14 dgn naar de zomerschool. Merel gaat nog steeds als een trein #trotsemama! Ze komt elke dag terug met nieuwe woorden en verstaat al een heleboel. Ze heeft zelfs al een vriendinnetje. Merel produceert het ene na het andere knutselwerkje en komt altijd enthousiast terug. De docenten doen er alles aan om haar op haar gemak te stellen. Simon vindt het inmiddels ook leuk, maar zegt nog steeds niets en als iemand hem aanspreekt kijkt hij strak voor zich uit. Op skype vertelt hij tegen een vriendje dat hij op school zit: “ dat is geen gewone school, het is een zomerschool en daar hoef je niet te praten”. Ook in Simons klas doen ze er alles aan om het hem naar zijn zin te maken. Ze lezen veel voor en n.a.v. het verhaal gaan ze knutselen. Nu krijg ik vaak de boekjes mee naar huis zodat we thuis kunnen oefenen. Het thema koala’s werd behandeld nadat ze ontdekten dat het zijn lievelingsdieren zijn. Simon vertelt veel over school en lijkt toch veel mee te krijgen. Huilen doet hij niet meer bij het afscheid. Soms hoor ik als ik hem om 12 ophaal dat hij even gehuild heeft nadat ik wegging. Sinds  deze week durft hij zelfs naar de wc op school, nadat hij een paar keer met buikpijn thuiskwam en niet meer wilde drinken……………… De preek over de gevolgen van ophouden heeft toch geholpen!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s