Glutenvrij paradijs

Goed nieuws wellicht voor de mensen met een glutenallergie/coeliakiepatienten of toch niet? Als je hier hip wilt zijn, eet je geen gluten. Op de een of andere manier heeft men hier bedacht dat gluten niet gezond zijn. Dus massaal aan het glutenvrije dieet. Glutenvrije pizza’s, glutenvrije gebakjes, glutenvrije hamburgers, glutenvrije chocolate chip cookies, cakes en ga zo maar door. Ik ben misschien naïf als het om dieten gaat want op de een of andere manier word ik er dikker van. Als ik al die glutenvrije lekkernijen zie kan ik alleen maar denken dat het misschien beter is voor die hype deelnemers om gewoon gezond te gaan eten. Ik ben voor het oude principe van “elk pondje gaat door het mondje”  en dat geldt volgens mij ook voor glutenvrije producten. Ik ben opgevoed met het idee dat veel groenten en fruit eten in plaats van (glutenvrije) koekjes, taarten, chips en cake het meest gezonde is wat je kunt doen. We moeten de eerste tomaten en appels met gluten nog ontdekken. Nu zal het misschien voor de pechvogels die een allergie voor gluten hebben wel handig zijn dat het hier overloopt van de glutenvrije producten, maar ik kan mij ook voorstellen dat het een beetje beledigend werkt als mensen het gaan zien als een lifestyle. Het krijgen van coeliakie is over het algemeen geen eigen keuze. Sterker nog: de meesten zouden een moord doen voor het kunnen eten van een glutenvolle taart. Maar goed, ik neem even aan dat de coeliakies onder jullie zich daarover heen kunnen zetten of gewoon even tot tien tellen want ik heb goed nieuws. Er bestaat namelijk hier keihard glutenvrije shampoo en conditioner!! En om het nog mooier te maken, je kunt glutenvrije dag en nachtcrème kopen. En als je er als coeliakie patiënt óók tien jaar jonger uit wilt zien, is er glutenvrije anti-aging crème. Wat een fantastisch land is dit! Puur uit nieuwgierigheid heb ik eens opgezocht hoeveel van die gluten er eigenlijk in die shampoo en crème zitten, normaal gesproken dan. Na wat research kom ik tot de conclusie dat je zo ongeveer de hele fles shampoo moet leegdrinken of een potje nachtcrème moet oplepelen om überhaupt de kans te lopen om er ziek van te worden, als er al gluten in zouden zitten…… Nu heb ik het vermoeden dat mensen die geen glutenallergie hebben er dan ook gewoon ziek van zouden worden. Misschien moeten de mensen dan maar gewoon allemaal stoppen met het eten van shampoo en cosmetische crèmes.

gluten 5 gluten 4 gluten 3 gluten 2 gluten 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s