Opstartproblemen

Merel staat de hele ochtend te trappelen om weer naar school te gaan, van Simon hoeft het allemaal niet meer zo. Als we naar school wandelen gaat het nog wel, maar nadat we Merel probleemloos naar haar klas hebben gebracht, merk ik al aan Simon dat het lastig gaat worden. Bij binnenkomst in de gym vouwt hij zich al rond mijn benen en zodra ik suggereer te gaan, gaat hij huilen. De kring begint en ik probeer hem ertoe te motiveren te gaan zitten, maar hij vindt het allemaal net iets te spannend. Uiteindelijk blijft hij zitten, maar blijft huilen. Ik ga weg, knoop in de maag en spreek af met de leerkracht dat ik in de kantine wacht of het goed gaat. Na 15 min komt de directrice mij vertellen dat het goed gaat, hij kijkt wel de ander kant op maar is gestopt met huilen. Ik ga naar huis, maar ben daar nog geen 10 min als Bart belt. De school heeft contact opgenomen en Simon wil mij even aan de lijn. Als ik steeds een antwoordaparaat krijg, besluit ik een kijkje te gaan nemen. Ik loop naar het kantoor van de directie en daar zit het manneke op een krukje tussen twee dames in, totaal in paniek…… Zijn ogen en mond helemaal opgezwollen van het huilen. Als een aapje vliegt hij op mij af en klemt zich stevig vast! Zo die laat ik voorlopig niet meer los! Er valt eerst niet echt met hem te praten, maar na een min of 10 komt er toch taal uit. Hij blijft maar zeggen “ ik ben niet ziek!” , “ze denken dat ik ziek ben”. Ik snap er niets van en er is ook geen touw aan vast te knopen. Ik stel voor dat we een andere klas proberen. Er is nog een kindergarten/kleuterschool klas die veel kleiner is en heel veel juffen heeft. Simon noemt het de Legoklas omdat ze daarmee speelden toen we gingen kijken vorige week. Simon vindt het goed en ik mag even mee. Hij mag meteen een mooie zonneklep fröbelen en na een uurtje lijkt hij helemaal op zijn gemak. Simon is omringt door vier mooie jonge meiden/assistenten die niet kunnen wachten om hem te helpen. Ik mag weer weg na de “snack” en spreek af dat ik in de kantine wacht tot de ochtend voorbij is. Als het 12u is, komt hij helemaal stralend aanlopen. Komt het toch nog goed vandaag.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s