Summerschool

Merel en Simon gaan sinds vandaag naar summerschool, in de ochtend van 9 tot 12 uur. Merel in de “second grade class” en Simon is gestart in de “sportsclass” van miss Morrow. Merel kon al niet wachten om naar school te gaan omdat ze vriendinnetjes wil en het afscheidnemen is dan ook geen probleem, ze staat te stralen als ze de klas inkijkt! Als ik Simon wegbreng, gaat dat tot mijn grote verbazing zonder problemen. Hij neemt afscheid en we spreken af dat hij eerst aan de kant gaat zitten zodat hij kan zien wat er allemaal gebeurt. Het is een grote gymzaal en hij kiest de verre hoek. Ik spreek met Miss Morrow af dat ze hem erbij roept als ze in de kring gaan om kennis te maken. Dan zwaai ik een laatste keer en loop weg….. Daar loop je dan als mama. De enige die vandaag gehuild heeft bij het afscheid ben ik. Ik kan niet wachten tot ik ze kan ophalen!

Bij het ophalen wederom een stralende Merel! Ze vindt het prachtig, vindt het geen probleem dat ze amper engels kan. Ze heeft dan ook veel hulp. Er zitten  8 kinderen in de klas en er zijn twee leraren en vier “assistenten” (highschool studenten die komen helpen). Dus veel individuele aandacht. Ze hebben zelfs de Ipad met Google translate ingezet om haar te helpen. Ze vertelt honderduit en heeft drie meisjes in haar groep die ook in september naar de Mary Lee Burbank school gaan. Simon is blij mij te zien, vertelt dat hij het leuk vond en ook miss Morrow geeft aan dat hij goed meedeed en dat hij veel gelachen heeft. Ik teken netjes af dat ik de kinderen heb opgehaald en we lopen gezellig naar huis. Mama blij dat het zonder grote drama’s verlopen is!!!! Op weg naar huis echter zegt Simon: “ ik vond het leuk, maar morgen wil ik niet meer……”. Merel kan niet wachten tot ze morgen weer mag.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s