Gelovige Buren

De eerste keer dat ik hier in de straat kwam, ontmoetten we twee buurtgenoten die beide Mormonen zijn, oftewel aanhangers van “De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen”. Daarbij heb ik eigenlijk vooral beelden van hele families in het zwart, zich voortbewegend in karren met paarden…. Even sloeg de schrik mij om het lijf en dacht ik dat we wellicht iets over het hoofd gezien hebben bij het uitzoeken van een wijk. Stel je voor wij tussen de zwaargelovigen, niet vloekende, geen alcohol en koffie drinkende gelovigen …. Leuk voor Bart met zijn fancy expressomachine 😉 en ik met mijn atheïstische sympathiën en ietwat bovengemiddelde neiging tot vloeken. En we hebben getekend voor twee jaar! Vandaag ontmoeten we meteen bij het uitstappen overbuurvrouw Brooke. Superaardig en heel behulpzaam. Als ze hoort dat wij geen “ pots and pans”  hebben, wil ze meteen voor ons koken en een half uur later komt ze terug en worden we uitgenodigd om bij hun te komen eten. Brooke & John zijn zeg maar “ Rita en Piet” (Gelderselaanbewoners begrijpen meteen wat ik bedoel). Brooke stelt ons gerust, er zijn hier veel mormonen vanwege een tempel in Belmont, maar ook weer niet zo veel. Gelukkig.. Overigens waren die wij gesproken hebben uiterst aardig en hebben ze gewoon grote amerikaanse huizen met dito auto’s.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s