Lobster slaughter

Lobsters klaar voor een bad

Kreeften wachtend op hun “beurt”

In Lobster Joint Markey’s worden we ruw ontdaan van onze romantische ideeën over het eten van kreeft. Wat nu exclusief….? Als we binnenkomen staan daar bakken vol met kreeften, twee etages hoog, met monsters van 4 á 5 kilo toe. Een mevrouw die meteen beelden doet oppoppen van de heks uit de Kleine Zeemeermin grijpt met haar dikke poten de beesten voor ons uit de bak, gooit ze op de weegschaal, propt ze in een netje met een genummerde houten klos en mikt ze in een bak met kokend water. “You want them cut and cracked?” Nog voordat we ons realiseren dat we onderdeel uitmaken van een massale inhumane slachtpartij zitten we er al tot de nek in. Zwaarlijvige, zwetende medewerkers trekken netjes uit het kokende water, hakken in op de beestjes en stoppen ze in papieren bakken.

lobster and butter

lobster and butter

Vergezeld van een bak gesmolten boter, dikke frieten en voor de “gezonde” eter een bak koolsalade gaan ze richting een enorme vreetschuur. Een hele hal vol lange picknicktafels volgepakt met vretende mensen. Tegen de tijd dat onze bestelling klaar is hebben we eigenlijk geen honger meer. Hoewel ik mij voorgenomen heb snel te integreren pas ik hier even, daar ga ik echt niet tussen zitten. We besluiten het maar mee te nemen naar ons huisje om het daar, met een kleine knoop in de maag, op te peuzelen. Blijkt die mij van mij ook nog zwanger te zijn geweest. En met het wegpoetsen van de laatste eitjes is ook dat laatste restje ” zin in kreeft” gesmolten. Uit schuldgevoel, omdat ik toch ook niet wil dat het arme vrouwtje voor niets is gemarteld en gestorven eet ik haar toch maar op……. tja. De koolsalade is heerlijk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s