Container deel 2

Als vlijtige huisvrouw heb ik natuurlijk al heel wat verhuisdozen zelf gevuld alvoren de verhuizers zich over onze spullen buigen. Bij de afdeling schoonmaakmiddelen heb ik nog braaf overleg gehad met het verhuisbedrijf. Kan prima zegt die muts aan de receptie. Niet over ontflambaarheid van spullen en het niet samengaan met boottochten…… Net als de container al meer dan halfvol zit vertelt één van de verhuizers dat hij een paar spuitbussen uit de dozen heeft gevist. “Dat kan echt niet! Het wordt soms 80 tot 90 graden in die containers”. “Ze gaan niet snel die spuitbussen, maar als ze gaan dan gaan ze!” De tweede verhuizer meldt dat hij hobbylijm uit een doos heeft gevist, mag ook niet… Allemaal licht ontvlambaar en daarom mag het absoluut niet. Ik weet eigenlijk wel zeker dat er wel meer spullen met van die leuke vlammetjes erop zijn ingepakt. Om mij gerust te stellen vertelt de verhuizer wat er gebeurt als er brand komt in één van de 15000 containers op zo’n vrachtschip. “Daar hebben ze een prachtig systeem voor die de brandende container opzoekt, dan boren ze er een gat in en spuiten ze hem helemaal vol met blusschuim”. De container kan dan gewoon dicht en verzegeld blijven…….. En bedankt! Nooit last van nare dromen gehad, maar nu zie ik regelmatig beelden van een half uitgebrande container waar zwartgeblakerd en gedrenkt in blusschuim onze huisraad uit komt drijven. Dat zou toch een bijzonder begin zijn van ons leventje in Boston….. We zullen het pas weten wanneer de container voor onze deur staat en we de verzegeling verbreken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s