Container deel 1

Onze spullen worden zorgvuldig verpakt en in een grote container naar Rotterdam gestuurd. Veilig met de boot zou je denken. Maar zoals dat met veel dingen gaat, vertellen mensen je gevraagd of ongevraagd leuke verhalen van andere mensen. Zoals daar is het kwijtraken danwel overboord floepen van containers. Dat kwijtraken duurt soms een paar maanden, maar gemiddeld komen ze uiteindelijk wel weer terecht. Overboord floepen is een ander verhaal. Wat zou er dan met onze spulletjes gebeuren? Toevallig tref ik op een feestje een kapitein van de Marine die mij vertelt wat er dan gebeurt. Als er containers overboord gaan, zinken die niet, maar blijven net onder het wateroppervlak drijven. Da’s gevaarlijk voor andere boten dus moet het “probleem” opgelost worden. Dan “belt” de kapitein van het vrachtschip met die van het dichtstbijzijnde marineschip en die probeert dan zo snel mogelijk de container op te sporen. Hmm, mooi plaatje: heldhaftige marinejongens in iets te strakke broekjes die zich ontfermen over mijn meubeltjes, (kook)boeken en potjes en pannetjes. Helaas, ze willen geen spullen van andere mensen op hun mooie bootjes want “je weet niet wat erin zit”. Dus trekken ze strootjes wie de container naar de bodem mag schieten………. afzinken die handel dan is het “probleem” opgelost. Komt regelmatig voor volgens de kapitein. Het maakt ze niets uit of er nu 20 illegale chinese vrouwtjes in zo’n container zitten, 100 kg cocaïne of mijn onderbroeken en kookgerei. Wat voor verhalen zouden de archeologen van de toekomst maken van de inhoud van onze container?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s